Skip to content
  • För oss som älskar asiatisk mat
  • Om Asienmat
  • Newsletter

    Sign up for Newsletter

    Signup for our newsletter to get notified about sales and new products. Add any text here or remove it.

    • Languages
      • You need Polylang or WPML plugin for this to work. You can remove it from Theme Options.
    • För oss som älskar asiatisk mat
    AsienmatAsienmat
      • Inga produkter i varukorgen.

    • Varukorg

      Inga produkter i varukorgen.

    • Recept
    • Artiklar & Nyheter
    • Guide
      • Dessert
      • Dryck
      • Frukt
      • Grönsaker
      • Ingredienser
      • Maträtter
      • Metoder
      • Redskap & Servis
      • Smaksättare
    • Blogg
    • Butik
    Metoder

    Hot pot

    Hot pot eller eldgryta som det också kallas för på svenska, är en servering- och matlagningsmetod från Kina. Kinas variant på fondue.

    Hot pot består i regel av ett kärl innehållande en kryddstark buljong som placeras över en eld. Oftast står kärlet direkt på matbordet. Därefter för man med pinnar ned råa, uppskurna ingredienser som kött och grönsaker för tillagning genom kokning. Efter tillagningen doppar man ingredienserna i en dipsås och äter dem direkt. Oftast utan ris eller liknade vid sidan om.

    Typiska ingredienser för Hot pot är; tunna skivor av kött, lövgrönsaker, svamp, vermicelli, skivad potatis, bönprodukter, ägg, tofu och skaldjur. Dipsåsen brukar bestå av sesampasta, jordnötter, sesamolja, sojaolja, chiliolja och lagrad tofu.

    Hot pot finns i många olika former och varianter. I Kina är de vanligaste den sichuanesiska och den mongoliska Hot poten. Hot pot förekommer med annan kryddning även i länderna: Japan (Shabu-Shabu), Korea, Vietnam, Kambodja, Thailand och Malaysia.

    I många länder, även i Sverige är det vanligt med speciella restauranger som har specialisera sig på att bara servera Hot pot. Man får då in buljon och olika ingredienser och tillagar sin egen Hot pot genom kokning på bordet.

    Etiketter: Eldgryta / hot pot / Shabu-Shabu

    Yakiniku
    Dim sum
    Bento

    Metoder, Redskap & Servis

    Yakiniku

    Metoder

    Dim sum

    Metoder

    Teppanyaki

    Metoder

    About us

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

    • About
    • Our Stores
    • Blog
    • Contact
    • FAQ
    Copyright 2025 © AsienMat
    • Recept
    • Artiklar & Nyheter
    • Guide
      • Dessert
      • Dryck
      • Frukt
      • Grönsaker
      • Ingredienser
      • Maträtter
      • Metoder
      • Redskap & Servis
      • Smaksättare
    • Blogg
    • Butik
    • Logga in
    • Newsletter

    This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled. Avfärda

    Logga in

    Glömt ditt lösenord?